with Geen reacties

EK Castlebar Ierland

Het EK werd gehouden van 5 t/m 8 september.

De Bisons namen deel met een 680kg en 640kg team.

Donderdag 5 september was het de beurt aan het 680kg team. De poule bestond uit 11 teams met niet de minste namen o.a. Valleitrekkers uit Nederland en Lincoln uit Engeland.

Er bleek niet één gemakkelijke tegenstander tussen te zitten in deze poule, elke wedstrijd weer vol aan de bak.. Het bleef tot het laatst spannend of ze bij de eerste twee zouden eindigen om zo door te kunnen naar de halve finales. Het lukt net niet. Met een minimaal punten verschil werden ze 5e in de poule.

Vrijdag 6 september was het de beurt aan het 640kg team. Zij zaten in een poule van 7 teams. De eerste twee wedstrijden waren meteen al uiterst zwaar. Er werden kostbare punten verloren, maar daarna kwam de Bisontrein op gang.

Al ging het niet makkelijk, er werden geen punten meer gemorst. Ze werden tweede in de poule en gingen door naar de kwartfinale. Norton uit Engeland was hierin hun tegenstander. Na een pittige strijd werd deze wedstrijd verloren en waren ze uitgeschakeld in de 640kg klasse.

Als je verloren hebt en eruit ligt is de teleurstelling groot, je wilt graag een paar plaatsen hogerop.

Maar uiteindelijk overheerste tevredenheid over de prestaties op het EK.

Rik Baak deed ook mee bij TTV Koapman in de 720kg klasse. Zij werden uiteindelijk 4e in de eindstand.