Maart

with Geen reacties

Op zondag 24 maart begon de zomercompetitie van Gewest Oost.

TTV Bekveld uit Hengelo Gld. Tekende voor de organisatie.

Dit is het tweede outdoor seizoen waarin met de nieuwe competitieopzet wordt gewerkt. Het blijkt dat dit een goede zet is geweest om de competitie voor Gewest Oost te veranderen. Meer teams  in de verschillende klasses en betere doorstroming van de Jeugd naar de Senioren.

De Bisons nemen deze dag deel met één 640kg team, één 720kg team, één Jeugdteam en één Jeugd-combinatie-team met TTV Oele.

Het Bison Jeugdteam wist een plaats in de middenmoot te bemachtigen. Veel strijd en inzet van de jongens, een goed begin is het halve werk. Het Bison/Oele Jeugdteam ging met veel strijdlust de wedstrijden tegemoet. Het leverde nog niet veel punten op, maar die komen er zeker.

Het 720kg team had het moeilijk deze dag. Niet echt genoeg power om het de tegenstander moeilijk te maken. Ze werden uiteindelijk zesde.

De 640kg klasse kent dit jaar maar liefst 12 teams. Het werd voor de Bisons echt een slijtageslag. Ze begonnen goed, met in het midden een dip, maar ze herpakten zich weer op het eind. Uiteindelijk werden ze derde in het dagklassement.

 

Het gewichttrektoernooi werd dit jaar op 29 maart gehouden bij Schnieders op de Deale, in Voor Beltrum. Er hadden zich 20 teams ingeschreven.

Jeugd onder de 18 : 7 teams

Jeugd 18-22 : 7 teams

Senioren:  6 teams

Het was weer een gezellige boel en de teams gingen vol overgave de strijd met de bok aan.

Good Old Fons Slütter gaf op zijn bekende wijze commentaar op het gehele gebeuren.

Toen om 23.00 uur de kruitdampen waren opgetrokken had Hagmöll1 bij de Jeugd onder 18 gewonnen. Het team Geluk in’n Tuk  won bij de Jeugd 18-22. Het team van de Bisons wist de strijd bij de senioren te winnen.

De organisatie kan terugzien op een geslaagde avond.