Januari t/m April

with Geen reacties

 

Nationaal Kampioenschap

Dit jaar wordt het NK Touwtrekken gehouden op 20 en 21 juni. TTV Vios-Bison is de gastheer. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Zulke dagen zijn niet mogelijk zonder hulp van vrijwilligers. Om mee te helpen met dit weekend kun je je aanmelden bij de werkgroep catering: Laura Oude Hengel; lauraoudehengel15@hotmail.com Jozé Ribbers; ribbers.halte@gmail.com

 

 

April

Zondag 19 april streek de touwtrekkaravaan in Warnsveld neer. We waren te gast bij TTV Treklust. Ook hier was het weer goed en je zag weer aanvallende wedstrijden. Het Bison Jeugd B team eindigde weer op een mooie 6de plaats in het dagklassement. Ze beginnen het andere ploegen steeds lastiger te maken. Prima prestatie. Het 680kg B team had een offday. De mannen wilden wel, maar op een of andere manier wilde het niet lukken. 6de in het dagklassement. Het Jeugd A team van de Bisons zet de zegereeks voort. Wederom werden alle wedstrijden gewonnen, al moesten de jongens bij sommige wedstrijden wel diep gaan. Het 640kg team moest deze dag OKIA voor laten gaan. Ook Vorden wist een gelijkspel af te dwingen. Desondanks was het team dik tevreden over de inzet. 2e in het dagklassement samen met Vorden. Het 680kg A team had een goede dag. Alleen tegen Heure werd na een zware partij gelijk getrokken. 1e in het dagklassement.

04191360

Zondag 12 april werd het tweede competitietoernooi gehouden. We waren te gast bij TTV Olden Eibergen in het mooie Old’n Eibargen. Het weer was goed en het wedstrijdveld leende zich voor aanvallend touwtrekken. Jeugd Vios Bison A team kende een prima dag. Van alle tegenstanders werd gewonnen. 1e in het dagklassement. Het 640kg team wist eveneens alle wedstrijden in winst om te zetten, maar met name tegen OKIA moesten alle zeilen worden bijgezet. Het Jeugd Vios Bison B team wist zich weer in de middenmoot te nestelen. Dat team met hoofdzakelijk nieuwe jeugdleden doet het prima. Het 680kg A team had een zware dag. Ondanks dat er alleen gelijk getrokken tegen Eibergen  en de rest gewonnen werd, moest het uit de tenen komen om de punten binnen te krijgen. 1e van het dagklassement. Het 680kg B team wist zich op inzet naar een mooie 3e plek in het dagklassement te knokken. 1e werd Oele, 2de werd Philipinnenburg.

 

 Maart

 

De zomercompetitie van Gewest Oost startte op zondag 29 maart.

Het eerste toernooi werd gehouden in Holten. Gastheer was TTV OKIA. Het regenachtige weer was van grote invloed op de wedstrijden. De Bisons nemen dit jaar deel met twee Jeugdteams, twee 680kg teams en één 640kg team. Bij de Jeugd doen 11 teams mee, allen in één poule. Zowel in het Jeugd A als het Jeugd B teamstonden ervaren en nieuwe jeugdleden samen aan het touw. Beide teams kwamen goed voor de dag. De onderlinge wedstrijd werd op het scherpst van de snede uitgevochten. Jeugd A werd vierde en Jeugd B werd zevende in het dagklassement. Het 680kgB team trad aan in een poule van 7 teams. Na enige omzettingen in het team kwam het team steeds beter in schwung. Zij werden vierde in het dagklassement. Het 680kgA team kende een goede competietiestart. In een poule van zeven werden ze eerste. Alleen tegen TTV Vorden werd gelijk getrokken. De overige wedstrijden werden gewonnen. Het 640kg A team kende eveneens een goed begin van de competitie. Met jeugdlid Bram Baak in hun midden werd gelijk getrokken tegen OKIA en van de andere tegenstanders werd gewonnen. Zij werden gedeeld eerste.

 

Donderdag 19 maart werd de jaarvergadering gehouden. Een groot aantal leden was aanwezig. De vergadering kende een vlot verloop. Eén van de punten op de agenda was de organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen in juni. Hier werd uitvoerig bij stil gestaan.Op 20 en 21 juni worden de Nederlandse Kampioenschappen outdoor gehouden. Voor het eerst worden alle klasses in één weekend afgewerkt. TTV Vios-Bison gaat dit touwtrekspektakel organiseren. De voorbereidingen zijn in volle gang. De wedstrijden worden gehouden op het terrein van de Fam. Ratering naast het clubgebouw van de Bisons. De komende maanden zult u via de Vioswijzer en Facebook op de hoogte gehouden worden. Op dit moment is de website van TTV Bison niet bereikbaar. Vanaf eind april zal er een nieuwe website online zijn. Vanaf dat moment kunt u ook daar uw informatie weer vinden.

Om 22.30 uur kon de voorzitter de vergadering sluiten.

 

Zondag 15 maart werd het jaarlijks terugkerende manege toernooi georganiseerd in Manege de Ruiterkamp te Bathmen. De organisatie was in handen van Gewest Oost. De Bisons namen deel met twee jeugdteams, één 640kg team en één 680kg team. Eén jeugdteam bestond uit ervaren jeugdtrekkers en het andere team uit nieuwe jeugdleden, waar we als vereniging uiteraard erg blij mee zijn. Alle oud jeugdleden, die niet meer in de Jeugdcompetititie mogen mee doen vanwege de leeftijd, stromen door naar de senioren. Hierdoor maakt de vereniging een gezonde groei door. Het JeugdA team kwam moeilijk uit de startblokken. Goede wedstrijden wisselden zich af met mindere wedstrijden. Uiteindelijk werd men vierde in de poule. Het JeugdB team kwam voor de eerste keer in wedstijdverband in actie. Het team deed het verdienstelijk en ze wisten 4 punten binnen te halen. De trainingen hadden zeker hun vruchten afgeworpen en qua stijl zit het al aardig goed. Zij werden achtste. Het 640kg team met jeugdleden Bram Ribbers en Luuk Arink, kenden een prima toernooi. Er werd alleen van OKIA verloren. De overige wedstrijden werden in winst omgezet. Zij werden tweede. Het 680kg team had eveneens een goede dag. Alle wedstrijden werden gewonnen. Met name de laatste wedstrijd tegen OKIA moesten ze diep gaan om de punten te pakken.

 

Februari

 

Al begint de competitie pas eind maart, dat wil niet zeggen dat er geen activiteiten zijn.

Op zaterdag 7 februari werd het Open Nederlands Kampioenschap Indoor Touwtrekken gehouden.

Dit vond plaats in Volendam. De Bisons namen deel met één 640 kg team.

Dat het indoor touwtrekken een heel andere discipline is dan het outdoor touwtrekken was bij de Bisons bekend. Er werd gelijk getrokken tegen Eibergen. Alle andere wedstrijden werden, eigenlijk zoals we al verwachtten, verloren. Maar we vonden het belangrijk om bij deze indoorkampioenschappen ons gezicht een keer te laten zien.

2015-02-07 16.51.28

 

Op 20 februari organiseerde TTV Eibergen een gewichttrektoernooi, daarnaast kon men individueel, touwtrekken, touwhangen of op een rodeostier zitten. De Bisons waren met een grote delegatie aanwezig, 1 senioren team en 3 jeugdteams. Zowel bij de Jeugd als bij de Senioren werd een eerste plaats gehaald, tevens werd één Jeugdteam derde. Meerdere jeugdleden namen daarnaast nog deel aan de andere onderdelen.

 

Op 27 februari werd er een gewichttrektoernooi gehouden bij TTV Hagmöll te Bentelo.

De Bisons waren met 2 teams afgereisd. Aangezien de leeftijdsgrens verlaagd was naar 18 jaar kwamen beide teams uit in de senioren klasse. Team 2 trok 450kg tot 1,33 meter omhoog, een prima prestatie voor deze mannen. Team 1 werd winnaar, de mannen trokken 550kg 1,43 meter omhoog.

 

Vrijdag 6 maart organiseerde de Eibergse Sport Federatie de Sportverkiezing 2014. De Bisons waren genomineerd voor de Annie Borckinkprijs met het 640kg en 700kg team dat in Amerika brons en zilver behaalde tijdens de WK. TTV Eibergen was eveneens genomineerd.

    De Bisons mochten de Annie Borckinkprijs in ontvangst nemen

   en waren hier uiteraard erg trots op.

Annie Borckinkprijs

Januari

Het nieuwe jaar is al weer een maandje oud. Bijna iedereen heeft wel meerdere nieuwjaarsvisites, of recepties achter de rug. Ook de Bisons houden ieder jaar een Nieuwjaarfeestje. Dit jaar was dat op vrijdagavond 16 januari. Het feestelijk spektakel werd gehouden in ons eigen clubgebouw.

De organisatie had voor een natje en droogje gezorgd en om de feestvreugde te verhogen hadden ze gezorgd voor een zinderend, spannende activiteit. Aan de hand van goed verscholen aanwijzingen moesten de aanwezigen in groepen een bloedstollende moord oplossen.

Hoe verder de avond vorderde, hoe fanatieker de groepen werden om de dader te kunnen aanwijzen. Spieken en afluisterpraktijken werden niet geschuwd!

Nadat de dader bekend was gemaakt, was het tijd voor een borrel op de goede afloop. Het was weer een ouderwets gezellige avond.

 

Momenteel wordt er weer volop getraind. In de overdekte trainingsaccommodatie zijn weer de nodige aanpassingen gedaan om nog beter te kunnen trainen.

Op het moment traint een enthousiaste groep jongens mee met de Jeugd.

Als vereniging zijn we hier erg blij mee.

De Jeugd traint iedere donderdag van 19.30 tot 20.30, lijkt je dit ook wel wat, kom dan vrijblijvend kijken of meetrainen.

 

NK TOUWTREKKEN 2015;

Het NK touwtrekken krijgt dit jaar een andere opzet. Voor het eerst worden dit jaar de NK voor alle klassen in één weekend gehouden. Dit alles gaat gebeuren in het weekend van 20 en 21 juni.

TTV Vios-Bison heeft het NK nieuwe stijl dit jaar toegewezen gekregen. De vereniging is er trots op dit NK te mogen organiseren en zal zich hier optimaal voor inzetten.

 

Naast de Oostelijke competitie en NK gaan we dit jaar wederom de grens over. Er is een internationaal toernooi bij TTV Mosnang in Zwitserland van 5t/m7 juni. Het EK touwtrekken is dit jaar in Belfast, Noord Ierland van 3 t/m7 september.